10 sfaturi alimentare pentru un abdomen plat!

Pentru ca mi-ati solicitat o lista cu alimente pentru un abdomen plat, m-am gandit sa clarificam si cateva aspecte legate de abdomen.

Incep cu o veste proasta: „nu este nici o miscare sau pastila magica ce distruge ca prin minune grasimea de pe burta” spune Sari Greaves, nutritionist din New York.

Abdomen plat fara efort! Mit sau realitate?

sfaturi pentru abdomen plat
reteta succesului 🙂

Este o realitate, daca stii CUM sa mananci. Si CUM sa traiesti. Sanatatea inseamna fericire si vice versa 🙂

Dar EU mananc putin!

Putin nu inseamna corect!

Surplusul din jurul taliei este cel mai „incapatanat” cand este vorba de pierderea kilogramelor in plus, insa cu o alimentatie echilibrata si urmarirea catorva recomandari in mod regulat, este posibil sa se obtina o talie mai subtire. Raspundeti singuri intrebarilor de la sfarsitul fiecarui paragraf si poate veti afla raspunsul pe care il cautati 🙂

Potrivit Cercetatorilor de la Universitatea Purdue, cea mai mare problema este ca gustarile au devenit mese in sine. In ultimii 30 de ani dimensiunile gustarilor au crescut de la 200-300 de calorii la 580! Doua gustari pot sa sara de 1.000 de calorii. Ce gustari ai avut azi?

Consumi suficiente proteine? Un consum crescut de proteine accelereaza metabolismul si determina topirea depozitelor adipoase din talie. Ai mancat proteine azi?

Contrar a ceea ce se vehiculeaza in mod curent, in eforturile de a obtine un abdomen plat, trebuie sa se mizeze pe grasimi, insa pe cele sanatoase. De mare ajutor sunt acizii grasi Omega 9, continuti de uleiul de masline, se susan, de migdale, in avocado, nuci, arahide, fistic. Ce grasimi ai consumat azi?

Carbohidratii nu sunt dusmanul siluetei. Ceea ce conteza este cantitatea. Daca vei manca mai mult decat arzi, caloriile neutilizate se transforma in grasime care sunt stocate pe abdomen. Cat ai mancat azi? Si cat ai ars?

„What you eat in private, you wear in public” 🙂

Asadar o lista cu alimente si combinatii de alimente de evitat:

1. paine alba

2. cartofi prajiti

3. margarina

4. supele instant

5. gogosi, covrigi, sticksuri, cornulete, napolitane, biscuiti, etc

6. sosuri: maioneza, kethup

7. paste cu carne, branza

8. carne cu branza

9. carne cu cartofi

10. carne cu fasole, mazare sau linte

Daca vrei un abdomen plat si ferm ca la 18 ani, ai neaparat nevoie si de miscare, mai ales daca vrei ca rezultatele sa fie vizibile intr-un termen cat mai scurt.

Dar EU fac foarte multe abdomene in sala si nu slabesc!

Contrar a ceea ce se crede „in popor”, nu trebuie sa se mizeze numai pe exercitiile fizice specifice, cum ar fi executarea de abdomene. Acestea fortifica muschii, insa efectul este slab in privinta pierderii de kilograme. Trebuie avuta in vedere o forma de miscare completa, care sa solicite intregul organism!

E adevarat ca un abdomen se construieste in bucatararie si abia apoi in sala de sport. Dar si efortul fizic trebuie facut CUM TREBUIE. Metoda Pilates solicita foarte mult muschii abdominali. Despre asta insa… in urmatorul articol.

Pe curand 🙂

P.S. Stiati ca de fiecare data cand razi, muschii abdominali sunt incordati? :))

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Twitter
LinkedIn