3 beneficii ale stretching-ului

Stretching-ul este unul dintre cele mai importante elemente ale antrenamentului. Totuși, este ignorat de foarte multe persoane, iar asta îngreuneaza procesul de dezvoltare a masei musculare, precum și eficiența, per total, a antrenamentelor. În general, mulți consideră că acesta nu oferă beneficii în ceea ce înseamnă creștere în masă musculară, definire sau slăbire. Însă este direct corelat cu aceste potențiale rezultate.

Exista două tipuri de stretching: static și dinamic. Stretching-ul static este utilizat exclusiv dupa antrenament. Îl întâlnim des dupa fiecare clasă de aerobic și ar trebui să existe după fiecare antrenament, fie că este realizat outdoor, în sala de fitness sau în sala de aerobic. Relaxează musculatura, favorizeaza eliberarea acidului lactic din mușchi și, totodată, recuperarea. Stretching-ul dinamic se utilizează atât înainte de antrenament, cât și după acesta. Rolul său este de a spori mobilitatea musculară și articulară. Ușurează anumite mișcări, pregătește organismul pentru efort sau îl relaxează după un efort intens.

Având aceste informații de bază, iată cele 3 beneficii extrem de importante, ignorate de cele mai multe ori de practicanții de sport:

  1. Crește randamentul și eficiența antrenamentului pe termen lung. Datorită unei mobilități articulare și musculare mai bune, vom executa mai ușor și mai corect anumite mișcări. Totodată, după antrenament, eliberarea acidului lactic din mușchi favorizează absorbția mai bună și mai rapidă a nutrienților.
  2. Ajută la evitarea accidentărilor. Constanța și consecvența în antrenament sunt două dintre cele mai importante elemente în obținerea unor rezultate de durată. Însă, de multe ori, accidentările ne impiedică să menținem același ritm pe termen lung. Mobilitatea sporită, recuperarea potrivită și corectitudinea mișcărilor sunt esențiale pentru a ne feri de accidentări.
  3. Ne relaxează și ne recuperează mental. Pe lângă relaxarea fizică a organismului, nu trebuie să uitam de conexiunea minte-mușchi și de cât de importantă este o stare mentală potrivită, atât în timpul antrenamentului, cât și după acesta. Iar stretching-ul ne poate oferi liniște, relaxare, recuperare și tonus mental. De asemenea, ne oferă o concentrare potrivită în ceea ce înseamnă finalizarea corespunzătoare a antrenamentului și credința că efectele acestuia vor fi cât mai bune.
Facebook
WhatsApp
Pinterest
Twitter
LinkedIn

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *