5 elemente esențiale pentru un antrenament eficient

Un antrenament eficient înseamnă o stare generală bună, atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere mental. Nu este necesară epuizarea, ci din contră, ideal este acel sentiment de reușită și chiar de energizare.  Să punctăm, așadar, 5 dintre cele mai importante elemente pentru un antrenament reușit:

1. Începe antrenamentul cu exerciții de încălzire pentru întregul corp. Acestea îți vor crește ritmul cardiac, îți vor pregăti mușchii și articulațiile pentru exerciții și chiar te vor introduce, treptat, în starea mentală necesară pentru antrenament.

2. Pregătește un plan de antrenament. Vino întotdeauna pregătit, deoarece vei fi mai sigur pe exerciții, vei avea continuitate și logică. Dacă va fi nevoie de vreo schimbare, iți va fi mult mai ușor să modifici un exercițiu sau un aparat, decât să gândești un întreg antrenament.

3. Învață să te deconectezi de gândurile de zi cu zi și să te concentrezi strict pe antrenament. Este important sa fii prezent atât fizic, cât și psihic, pentru cele mai bune rezultate. Conexiunea minte-mușchi este extrem de importantă, așa că dacă iți dorești un antrenament eficient, fii sută la sută focusat pe ceea ce faci.

4. Axează-te pe execuție corectă, indiferent de alte sfaturi sau tentații. Execuția corectă este cea care iți va aduce cele mai importante rezultate. Asta implică răbdare, control mental și muscular și precizie în mișcări. Alege greutățile optime pentru execuții corecte și încearcă să profiți la maximum de fiecare exercițiu.

5. Fă exerciții de stretching la final de antrenament. Sunt importante atât pentru recuperarea musculară, cât și pentru mobilitatea articulară și musculară. Te vor ajuta, cu siguranță, la relaxare și la eficiența viitoarelor antrenamente. Îți vor oferi o stare generală bună, ceea ce este cel mai important.

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Twitter
LinkedIn

2 răspunsuri

  1. Hi there, just became aware of your blog through Google, and found that it’s truly informative.
    I’m gonna watch out for brussels. I’ll be
    grateful if you continue this in future. A lot of people will be benefited from your writing.

    Cheers!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *