5 sfaturi pentru o stare generală mai bună

Sărbătorile sunt frumoase. Momente de vis alături de cei dragi, liniște, bucurie și amintiri. De multe ori, însă, acestea vin la pachet cu excese alimentare, pentru că tentația de a ne bucura de toate bunătățile este mare și aproape inevitabilă. Și nu este deloc ceva greșit în a ne bucura și a ne satsface poftele alimentare. Însă excesul nu are nicio legătură cu asta.

Totuși, multe persoane se confrunta, apoi, cu fenomene precum: probleme digestive, balonare, lipsă de energie, constipație, dureri abdominale și altele. Așa că vreau sa vă ofer câteva sfaturi ușor de urmat, mai ales în perioada imediat următoare sărbătorilor (sau pur și simplu a exceselor alimentare și perioadelor aglomerate).

  1. Hidratarea. Hidratarea este foarte, foarte importantă. Ajută sistemul digestiv și  ne oferă un plus de energie. Apă, apă cu lămâie, sucuri naturale sau ceaiuri naturale. Acestea sunt cele mai bune variante. Este bine să ne hidratăm constant, pe tot parcursul zilei.
  2. Consumul de fructe și legume. Este important să consumam suficiente fructe și legume în fiecare zi, mai ales dupa o perioadă de răsfăț culinar. Plusează la aportul de fibre, vitamine și minerale, faciliteaza o digestie bună și reprezintă o mică sursă de a ne detoxifia organismul.
  3. Sportul. Activitatea fizică devine o sursă de destresare mentală și fizică. De asemenea, ne ține metabolismul activ, iar asta ajută la funcționarea mai bună, per total, a organismului. Cu siguranță, vă aștept la antrenamente!
  4. Odihna. Avem nevoie de odihnă pentru a ne recupera fizic și mental. Deși ne gândim că perioada sărbătorilor este una de pauză, tradițiile și obiceiurile ne contrazic. Agitația, sesiunile lungi de cumpărături, de gătit și de pregătiri ne obosesc poate mai mult decât o zi obișnuită. Combinate, ulterior, cu un mic răsfăț culinar, ne aduc intr-un stadiu de oboseală din care este bine să ieșim treptat.
  5. Meditația. Meditația ne ajută să ne punem gândurile în ordine, ne oferă liniște, pace interioară. Și corpul nostru asculta toate aceste semnale și se conformează. Să nu ne gândim la ceva complicat! Meditația, într-o lume atât de agitată ca a noastră, cu multe gânduri în același timp, poate însemna alegerea unui singur gând asupra căruia să ne concentram. De preferat, un gând frumos, care ne aduce zâmbetul pe buze.
Facebook
WhatsApp
Pinterest
Twitter
LinkedIn