Alimentatia ca stare de bine!

Cu totii ne dorim o stare de bine, fericire si sanatate. Ne nastem cu un bagaj genetic, care nu depinde de alegerile noastre, dar stilul de viata este alegerea noastra. Asadar, pentru  o viata sanatoasa trebuie sa armonizam intre atitune pozitiva, moderatie in alimentatie, miscare din plin si odihna pe masura.

sanatatea inseamna fericire

Este binecunoscut faptul ca alimentatia corecta este primul element ce defineste un stil de viata sanatos. Prin alimentatie se asigura organismului nutrientii pe care acesta ii foloseste ca materie prima pentru crestere dar si combustibil pentru energie.

Organismul formeaza noi celule din alimentele pe care le primeste dar nu are capacitatea de a transforma alimentele sarace nutritiv in nutrienti de valoare. Muschii, oasele, sangele, epiderma (toate celulele noastre) sunt contruite din alimentele pe care organismul le primeste, deci suntem ceea ce mancam, dar putem fi mai mult decat ceea ce suntem.

Specialistii de la Institutul de Cercetare Medicala Rockfeller declara ca: „daca doctorii de astazi nu devin nutritionisti, atunci nutritionistii de astazi vor deveni doctorii de maine”.

Alege intelept hrana, de ea depinde in mare masura sanatatea. Alimentele pe care le consumam ne pot afecta sanatatea sau pot preveni anumite boli.

Continuam seria evenimentelor „Sanatatea inseamna fericire” incepute in vara. Pe 24 septembrie, incepand cu ora 19:00, va invit la o discutie cu tema „Stiu ce-ai mancat asta vara!”.  Am invitat alaturi de mine oameni speciali, pentru a afla ce trebuie sa consumi si sa faci pentru a reveni in forma. Fizic si psihic. Nu este usor sa dai marea pentru birourile inchise si monotone, nu-i asa? 🙂 Invitat special – psiholog Sabina Dumitrescu.

Evenimentul va avea loc la Libraria Bizantina si va avea suportul partenerilor nostri de la Camara Greceasca, care se pregatesc pentru o noua recolta si cel mai bun ulei de masline. Alaturi de ei vor fi Covata cu Maia – paine cu maia naturala si produse de panificatie din faina bio si Ferma de sub Penteleu care ne va povesti putin despre conceptul de ferma bio si importanta mediului in care e crescuta mancarea.

Foarte multe informatii interesante si degustari de produse va asteapta. Si surprize, ca de obicei. Completati formularul de inregistrare AICI si hai sa aflam impreuna cum poti avea propria Fabrica de Fericire 🙂

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *