Alimentatia, sexul si longevitatea.

Inspiratia pentru acest articol a venit in timp ce citeam o carte. Apoi mai sunt intrebarile frecvente despre alimentatie si sport. Toate trei sunt strans legate intre ele iar impreuna formeaza fundamentul fericirii umane.

Hrana si sexul sunt instincte naturale puternice, de care orice specie are nevoie pentru continuitate, dar numai impreuna si in permanenta armonie ele ne conduc spre longevitate.

alimentatia longevitatea si sexul nutritionist doina iosif

Alimentatia

O alimentatie sanatoasa , moderata si echilibrata este primul pas pe care trebuie sa il facem. Daca trebuie disciplina in alimentatie ? Fireste. Este prima conditie. Sa avem mesele cat mai regulate, daca se poate la aceleasi ore. Apoi urmeaza intrebarea CE sa mananc? In principiu de toate, dar mare grija la cum le combinam. Si sfatul meu: CALITATE nu CANTITATE.

Sexul

Iata un subiect tabu. Nu demult, la un curs pe care l-am avut, un participant mi-a adresat intrebarea daca sexul este considerat efort fizic si daca este consumator de calorii. Si daca da, cate calorii se pot arde?

Iata si raspunsurile mele.

Sexul poate fi considerat efort fizic si implicit si consumator de calorii dar, cate calorii putem consuma in timpul actului sexual depinde de timpul si intensitatea emotiilor traite.

Beneficiile sexului

O buna sanatate sexuala imbunatateste sanatatea fizica.

– elimina stresul  si amelioreaza depresia.

– creste secretia de endorfine.

– este un analgezic natural.

– scade presiunea arteriala si creste sanatatea cardiaca.

– nivelul de estrogen creste iar acesta ne protejeaza  impotriva osteoporozei si a Alzheimerului.

– scade riscul de cancer de prostata si de cancer la san.

– stimuleaza un somn odihnitor.

– antidepresiv.

– creste increderea de sine care aduce beneficii in toate aspectele vietii.

In cultura chineza, sexul este numit si „Fantana tineretii” tocmai pentru ca prelungeste viata si creste vitalitatea. Nu cadeti in capcana sa va refuzati un remediu natural.

Longevitatea.

Atunci cand cele doua sunt echilibrate, sanatatea este la ea acasa si pasii spre o viata lunga sunt siguri. Sfatul meu? Unul singur:

Sănătatea înseamnă fericire!®

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *