Avem nevoie de suplimente alimentare?

În urmă cu mai bine de 20 de ani citeam prima carte scrisă de celebrul academician Ovidiu Bojor și am rămas fascinată, ca după aceea să „vânez” orice articol și orice altă carte scrisă de domnia sa.  Urmărindu-i publicațiile am citit pentru prima dată de regula celor trei de opt, care înseamnă: 8 ore de somn, 8 ore de muncă și 8 ore de odihnă activă. Am început cu mine, să o implementez în viața mea și bineînțeles rezultatele nu au întârziat să apară.

Aveam falsa impresie că suntem mai productivi dacă muncim 10-12 ore pe zi, dar nu este așa. Poate pe termen scurt reușim să realizăm foarte multe, dar în timp, organismul va obosi, lipsa unei pauze scurte va crea frustrări, puterea de concentrare scade, devenim mai lenți și nu facem altceva decât să alocăm un timp foarte mare pentru același volum de muncă pe care l-am realiza în 8 ore. Din când în când, suntem nevoiți să lucrăm mai mult sau un proiect ne solicită mai mult. Câtă vreme este o excepție și nu devine obicei, este ok. Pentru alte persoane funcționează foarte bine regula Pareto (80% muncă și 20% pauză la un interval de timp). Indiferent ce funcționează mai bine pentru tine, aplică!

Odihna activă este cel mai adorat 8.  Ea este cea mai plăcută parte pentru că o putem petrece cu familia, cu hobby-urile, putem face sport, plimbări, să citim, să dansăm, să pictăm, etc.

De 8 ore de somn are organismul nevoie pentru refacere, detoxifiere, reconstrucție celulară. Corpul trebuie să se bucure de odihnă.  Viața modernă ne solicită din ce în ce mai mult, produsele rafinate din alimentație nu ne mai oferă nutrienți de calitate, somnul nu mai este odihnitor.

Ce putem face să aducem calitate în viața noastră? Suplimentele alimentare completează lipsa nutrienților din alimentație? Îmi crește calitatea vieții dacă iau suplimente alimentare? Ce anume îmi garantează calitatea produsului: compoziția, prețul, producătorul? Reprezintă suplimentele alimentare un risc pentru sănătatea noastră? De ce cantitate am nevoie? Iată numai câteva întrebări pe care trebuie să ți le pui atunci când te gândești la o stare generală mai bună.

Cu siguranță suplimentele alimentare, așa cum le este și denumirea, reprezintă un aport suplimentar de nutrienți care vine în completarea alimentației și este un suport esențial pentru fiecare dintre noi, în funcție de nevoia personală: renală, hepatică, digestivă, minerale, vitamine, etc.

Calitatea vieții se schimbă atunci când consumăm suplimente alimentare naturale (când spun naturale, mă refer la ceea ce ne oferă natura, nu substituenții chimici). Nu numai că organismul primește cu bucurie suplimentele alimentare, dar se crează un echilibru la nivelul întregului corp pentru că, așa cum este bine știut, dacă un lucru merge rău atrage de la sine un al doilea și un al treilea și se crează un cerc vicios. Același lucru se întâmplă și cu organismul nostru. În urma unei carențe, organismul nostru va reacționa și atunci când se crează o sensibilitate sau o funcție mai leneșă pe care o ignorăm mult timp, apare bineînțeles o afecțiune care poate deveni cronică. Suplimentele alimentare nu fac altceva decât să prevină foarte multe dezechilibre și să mențină calitatea vieții la cote înalte.

Piața este invadată de foarte multe suplimente alimentare și atunci când am luat decizia de a crea suplimente, m-am gândit să ofere consumatorului ingrediente naturale, doza zilnică recomandată cât mai concentrată (să fie nevoie de una, cel mult două capsule pe zi) și toate acestea la un preț rezonabil. Producătorul de asemenea este foarte important pentru că el este cel care asigură calitatea produsului finit. Din fericire, avem laboratoare medicale producătoare cu linii tehnologice de înaltă performanță, astfel că suntem și noi capabili să producem suplimente alimentare de calitate (nu trebuie să vină neapărat din import).

Suplimentele alimentare sunt adresate în general adulților iar producătorii au obligația de a menționa pe etichetă cărei categorii îi sunt recomandate acele produse: sunt suplimente alimentare numai pentru gravide, numai pentru bărbați, numai pentru femei, etc.

Nu trebuie să fii alchimist să-ți alegi suplimentele alimentare. Farmaciile și magazinele de specialitate cu produse naturiste îți pot oferi o gamă foarte variată de suplimente și cu siguranță vei avea parte și de îndrumare din partea personalului calificat.

Alege să trăiești sănătos!

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *