Batoane proteice de casă

Iată o super rețetă de batoane proteice

Batoanele proteice pot reprezenta gustări sănătoase, cu atât mai mult daca acestea sunt preparate acasă, cu ingrediente în care avem încredere. Pentru cei cu un stil de viață activ, energic, dar sănătos, astfel de batoane proteice pot fi chiar necesare, așa că haideți să vedem cum le putem prepara chiar acasă.

Ingrediente:

  • pudra proteică (aroma o alegeți voi, poate fi proteină din zer, vegetală sau oricare alta), aproximativ 4-5 cupe (120-150 grame)
  • fulgi de ovăz, aproximativ o ceașcă (sau o cană de 200-250 ml)
  • jumătate de cană de lapte de migdale (puteți folosi și lapte de soia sau de cocos)
  • 1-2 linguri de miere (puteți folosi și mai puțin sau deloc, aici ne referim la gust)
  • 2-3 linguri de unt de arahide (preferabil, din arahide coapte, fără alt ulei folosit in preparare)
  • 50 grame de migdale mărunțite (sau 25-30 migdale)
  • scorțișoară (după gust)

Se amestecă toate incredientele într-un bol (în afară de migdalele mărunțite), pana ce obținem o pastă omogenă. O așezăm într-o tavă, tăiem compoziția în funcție de cât de mari dorim să obținem batoanele, presărăm migdalele mărunțite peste amestec și introducem totul la frigider pentru cel puțin o oră.

Pofta bună!

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Twitter
LinkedIn