Valoros si in prevenirea cancerului. Presa si televiziunea occidentala si americana fac o larga popularizare conopidei broccoli, denumind-o „super-leguma”, deoarece cercetarile din ultimii zece ani, efectuate de prestigioase institute de nutritionism si de cercetari medicale, au situat-o pe primul loc intre legumele cu continut bogat in substante anticancerigene, cu rol preventiv si curativ pentru bolile cardio-vasculare si cataracta.
Supa de broccoli
2 capatani de broccoli
o ceapa
2 linguri de ulei de masline
500 ml apa
40 g parmezan
50 g ciuperci
30 g miez de nuca
un praf de nucsoara
sare si piper dupa gust
Inabusim ceapa in uleiul de masline si putina apa. Cand a capatat aspect sticlos adaugam restul de apa si fierbem , dupa care adaugam broccoli si ciupercile. Lasati sa fiarba 5 minute, la foc mic si fara capac. Se pune sare si piper. Amestecam totul si racim 2 ore la frigider.
Cand servim adaugam parmezan si miez de nuca. Ornam cu un praf de nucsoara.
Stiati ca acesta contine mai multa vitamina C decat o portocala?
Pofta buna de viata 🙂