Broccoli – minunea din farfurie!

Valoros si in prevenirea cancerului. Presa si televiziunea occidentala si americana fac o larga popularizare conopidei broccoli, denumind-o „super-leguma”, deoarece cercetarile din ultimii zece ani, efectuate de prestigioase institute de nutritionism si de cercetari medicale, au situat-o pe primul loc intre legumele cu continut bogat in substante anticancerigene, cu rol preventiv si curativ pentru bolile cardio-vasculare si cataracta.

reteta supa de broccoli doina iosif nutritie

Supa de broccoli

2 capatani de broccoli

o ceapa

2 linguri de ulei de masline

500 ml apa

40 g parmezan

50 g ciuperci

30 g miez de nuca

un praf de nucsoara

sare si piper dupa gust

Inabusim ceapa in uleiul de masline si putina apa. Cand a capatat aspect sticlos adaugam restul de apa si fierbem , dupa care adaugam broccoli si ciupercile. Lasati sa fiarba 5 minute, la foc mic si fara capac. Se pune sare si piper. Amestecam totul si racim 2 ore la frigider.

Cand servim adaugam parmezan si miez de nuca. Ornam cu un praf de nucsoara.

Stiati ca acesta contine mai multa vitamina C decat o portocala?

O cana de broccoli fiert contine 74 mg de calciu plus 123 mg de vitamina C care imbunatateste semnificativ absorbtia calciului, totul cu doar 44 calorii. Prin comparatie o portocala nu contine calciu, are 69 mg de vitamina C si cu 50% mai multe calorii.

Pofta buna de viata 🙂

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Twitter
LinkedIn