Cat de des trebuie sa te antrenezi?

Cat de des ar trebui sa ma antrenez? De doua ori pe saptamana ma mentin sau obtin beneficii suplimentare? O sa am o forma fizica buna la 5 zile de antrenament sau este suficient de 4 ori?

cat de des trebuie sa te antrenezi studio pilates doina iosifIata numai cateva intrebari la care toti cautam raspunsuri.

Daca ai o viata sedentara, antrenamentul de doua ori pe saptamana face diferenta dar nu schimba prea mult. Daca doresti rezultate rapide alege 4-5 antrenamente pe saptamana (depinde de nivelul la care esti).

Cert este ca activitatea fizica nu ar trebui sa lipseasca din viata noastra. De aceea, in randurile urmatoare o sa dezvolt putin despre antrenamentul sistemului muscular.

Sistemul muscular are rolul de a mentine sistemul osos dar si de a genera forta. Muschii profunzi se impart in doua categorii: muschii profunzi majori si muschii profunzi minori.

Muschii profunzi majori sunt situati pe zona mediana si superioara a spatelui, trunchi, in zona stomacului, muschii pelvini, muschii abdominali, extensorii colanei vertebrale.

Muschii profunzi minori includ muschii fesieri, muschii tarpez si muschii din zona mediana a spatelui. Acestia au rolul de a sustine muschii importanti cand corpul este implicat in activitati.

Miscarile functionale depind in mare masura de muschii profunzi. Tot ei permit bratelor si picioarelor sa se miste adecvat in activitatea zilnica. O persoana cu muschii profunzi puternici va desfasura orice fel de activitate mult mai usor iar riscul de accidentare este scazut.

Pe langa functia dinamica a muschilor profunzi, acestia mai au si functia statica. Aceasta functie este de a alinia oasele scheletului, deci postura.

Este foarte greu sa antrenezi muschii profunzi iar prima greseala pe care o facem este insasi lipsa de miscare. Chiar si atunci cand  credeti ca aveti o activitate care nu va solicita corpul (statul in picioare sau jos), va solicita de fapt muschii profunzi.

Mentinerea, dezvoltarea si folosirea muschilor profunzi pentru a alinia, stabiliza si consolida corpul sunt foarte importante daca dorim sa traim sanatos.

Asadar, la intrebarea „cat de des ar trebui sa te antrenezi?” raspunsul meu este – IN FIECARE ZI CEL PUTIN 30 DE MINUTE.

Starea de bine este fundamentala si dorinta de a trai este asociata cu miscarea. Viata insasi este miscare.

Ne vedem in sala la antrenamente 🙂

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *