Ce inseamna Pilates?

Auzim tot mai des: paseste drept, stai drept. Dar ce facem pentru a reusi sa mentinem postura corecta? Raspunsul meu este…Pilates. Pilates e mai mult decat un sport. Este un antrenament complet de relaxare a mintii si de tonifiere a trupului.

De unde provine metoda Pilates?

In 1883, in Germania, se nastea Joseph Humbertus Pilates, fondatorul metodei  Pilates.

Filozofia de vindecare a mamei (medic naturist din Germania) si performantele fizice ale tatalui (gimnast din Grecia) l-au influentat foarte mult pe Joseph Pilates. La 14 ani poza pentru plansele anatomice din manualele de medicina de la acea vreme. A practicat box , culturism, yoga si arte martiale. Deasemenea a fost si artist de circ (acest aspect a fost decisiv pentru mine si dorinta de a cunoaste si a practica la randul meu aceasta metoda a devenit arzatoare).

In 1926 emigreaza in Statele Unite. Pe feribot o intalneste pe Clara, cea care i-a devenit sotie si partener dedicat in tot ceea ce a construit de-a lungul vietii. Impreuna au deschis un studio in Manhatan, zona intens populata cu studiouri de dans, ceea ce a facut ca metoda Pilates sa devina atat antrenament cat si recuperare pentru foarte multi balerini.

joseph pilates antrenament pilates doina iosif
joseph pilates

Joseph Pilates si-a dedicat intreaga viata (1967) creand aparate care sa ajute la tonifierea musculaturii. Astazi metodele lui se folosesc de kinetoterapeuti si antrenorii de sport. A fost un VIZIONAR.

Ce beneficii reale aduce Pilates?

Metoda  Contrology  (the compresive integration of body, mind and spirit) asa cum a fost numita la inceput metoda Pilates, aduce numeroase beneficii. Voi aminti numai cateva dintre acestea:

– imbunatateste postura corpului

– creste rezistenta fizica

– mareste capacitatea pulmonara

– tonus muscular, flexibilitate si abdomen plat

– indeparteaza durerea de spate

– poate fi individualizat pentru a se potrivi fiecarui practicant de la persoane in recuperare pana la sportivi de performanta

– creste nivelul de constientizare a miscarii

tipuri de exercitii Pilates
cateva exercitii pilates

Problemele cu incheieturile, afectiuni ale coloanei, o rezistenta slaba – toate sunt remediate in urma unui program intensiv de exercitii Pilates.

Fie ca alegi Pilates pentru a slabi, pentru a te ingrasa, pentru tonifiere sau pentru mentinere, beneficiul principal este de fapt o viata mai sanatoasa si mai fericita.

Care sunt cele mai importante elemente in executarea exercitiilor Pilates?

– respiratia

– puterea de concentrare

– controlul

O singur REGULA:  exercitiile P[ilates se fac sub stricta supraveghere a unui instructor. Fara instructor nu se poate!

Pilates inseamna Yoga?

Desi complementare, Pilates si Yoga sunt practici foarte diferite. Ambele vizeaza sanatatea sistemului muscular si flexibilitatea membrelor.

Scopul Pilates este de a crea cu ajutorul exercitiilor fizice un corp flexibil si puternic. Acesta este motivul pentru care exercitiile Pilates solicita toate partile corpului intr-un mod foarte echilibrat.

O sa slabesc rapid?

A slabi prin Pilates nu inseamna a pierde doar kilograme, ci a pierde centimetri. Pilates ajuta si la tonifierea organismului. Cu ajutorul acestor exercitii muschii se intaresc, capata densitate iar corpul devine suplu si ferm.

pilates exercitii beneficii

Ce trebuie sa fac?

Trebuie sa simtiti fiecare miscare, sa o controlati la nivel mental, deoarece rezultatul cel mai bun poate fi obtinut numai cu ajutorul formulei corp-minte-emotii.

Puterea de concentrare a mintii face ca mintea si corpul sa lucreze si sa te faca sa te simti minunat, dupa terminarea exercitiilor Pilates. Starea de bine si buna dispozitie te vor face sa fii mult mai liber(a) si impacat(a) cu sine. Te invit la antrenament Pilates GRATUIT pentru a-i intelege complexitatea si frumusetea. Preia controlul asupra corpului tau!

Vezi Programul Complet al Orelor de Pilates, dimineata sau seara si programeaza-te pe mail sau la telefon. Te astept!

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *