Descoperă o rețetă delicioasă și hrănitoare – chifteluțe cu legume și sos de brânză
Ingrediente:
Pentru chifteluțe:
- 2 morcovi
- 1 dovlecel
- 2 ouă
- 300 ml de lapte bătut
- 250 g de făină
- 2 lingurițe praf de copt
- 1/2 linguriță de sare
- câteva frunzulițe de măghiran și de tarhon tocate
- 2-3 linguri de ulei
Pentru sos:
-
250 g de cremă de brânză
-
200 ml de lapte bătut
-
câteva frunzulițe de pătrunjel, măghiran și tarhon
-
sare, piper
Mod de preparare:
Pentru chifteluțe cu legume, decojiți morcovii și dovlecelul, spălați-i și apoi dați-i prin răzătoare, pe partea cu găuri mari. Amestecați ouăle, laptele bătut, făina și praful de copt până obțineți o compoziție omogenă. Încorporați legumele date pe răzătoare (după ce le stoarceți bine), sarea și verdețurile. Formați chifteluțele și prăjiți-le în ulei încins până devin brun-aurii.
Pentru sos, frecați crema de brânză cu laptele bătut și cu verdețurile, condimentați cu sare și piper și serviți-l alături de chifteluțe.