Cum sa ne antrenam in vacanta

Ne apropiem rapid de perioada concediilor și activitățile în aer liber devin din ce în ce mai tentante. Mulți dintre noi așteaptă perioadele de vacanță și, de multe ori, asta nu se referă doar la viața profesională. Ci ”vacanță” de la o alimentație echilibrata sau de la antrenament. Dacă despre alimentație am mai discutat, este bine să știm și că avem posibilitatea să facem mișcare și să ne menținem în formă și în vacanță, indiferent unde suntem sau ce facem.

În primul rând, este important să menținem această alimentație echilibrată. Asta nu înseamnă că nu putem gusta sau nu ne putem delecta cu anumite alimente tentante, însă măsura este cea care va face diferența dintre echilibru și exagerare. Să ținem minte, de asemenea, să consumăm fructe, legume, fibre, să bem suficientă apă, să avem alimente de calitate. Regulile de bază rămân aceleași și în perioadele de odihnă.

În al doilea rând, sportul are potențialul de a ne face să ne simțim mai bine, mai tineri, mai vii. Corpul nostru este generat pentru a face mișcare și atunci, indiferent de perioadă, sportul reprezintă o activitate pe cât de plăcută, pe atât de necesară.

Dacă ne petrecem vacanța acasă, atunci avem timpul necesar de a merge constant la sală, la clase sau în sala de fitness. În cazul în care preferăm să ne antrenăm în aer liber, putem alege parcurile cu accesorii și aparate de fitness outdoor, putem alerga în parc sau putem face exerciții cu greutatea corpului (fandări, flotări, genuflexiuni, abdomene, tracțiuni, plank și altele).

În cazul în care plecăm din oraș, alergarea și exercițiile cu greutatea corpului rămân prietenii noștri. O planșă de câteva minute o putem face oriunde fără nicio problemă. O serie de Jumping Jacks sau câteva genuflexiuni și câteva flotări pot fi extrem de eficiente, așa că tot ceea ce trebuie să învingem este impresia că nu ar trebui să facem absolut nimic. Un antrenament de 15-20 de minute este mult mai bun decât niciun antrenament.

Așa că haideți să ne menținem în formă indiferent de situație și să ne întoarcem din vacanță cel puțin la fel de energici și pregatiți pentru orice provocare!

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *