De ce nu apeleaza lumea la nutritionist ?

Mersul la nutritionist pare o activitate cam fara rost avand in vedere sutele de diete care circula prin reviste, pe internet si printre cunoscuti, nu-i asa?  Ei bine, am facut un studiu „De ce nu apeleaza lumea la nutritionist?” si am gasit cateva raspunsuri interesante. Iata numai cateva dintre ele:

  • consideram ca suntem sanatosi, stim ce sa mancam
  • lipsa de incredere.
  • avem informatii online si ne documentam singuri
  • nu  am rezonat cu nutritionistul.
  • merg la nevoie.
  • teama de pret.

Toate motivele sunt intemeiate si cel putin cu unul ne-am confruntat pe parcursul vietii, dar cel putin odata ar fi bine sa ajungem la o discutie cu un nutritionist chiar si pe teme generale sau pentru a crea impreuna un stil de viata sanatos.

Da, mediul online este foarte generos in informatie si putem sa gasim orice, dar nu putem sa stabilim o relatie interumana. Eu NU pot sa imi descarc sufletul in mediul online si sa astept sa primesc un raspuns personalizat. Daca totusi alegi  aceasta modalitate de informare, verifica cine a postat informatia, este specialist sau impartaseste o experienta personala (ce a functionat la vecina de la etajul 3, pentru tine nu poate fi la fel de eficient).

Din proprie initiativa sau „impins” de familie, daca ai ajuns la nutritionist si nu poti comunica deschis si transparent cu acea persoana toate aspectele cu care te confrunti, cauta alt nutritionist. Trebuie sa existe acea empatie care sa iti „dezlege” limba, sa puteti vorbi despre mancatul pe fond emotional (daca el exista) fara sa va ganditi ca sunteti judecati. Daca aveti preferinte pentru anumite alimente  discutati cu nutritionistul sa le pastrati in alimentatie, dar daca aceste alimente intra in categoria alimentelor „interzise” sa cereti sfatul pentru a le combina diferit sau la alte ore.

Teama de pret. Subiect fierbinte, mai ales acum cand situatia financiara este atat de dificila in domeniile de activitate. De ce sa merg la nutritionist , sa dau foarte multi bani chiar acum cand am atat de multe de platit? Cu ce ma poate sfatui?

Daca teama unor costuri ridicate te retine, nu iti ramane decat sa ceri informatii despre acestea. Cu un telefon sau email poti sa afli aceasta informatie, apoi decizi daca apelezi la acel nutritionist. Ca si in multe alte domenii, informatia care circula pe net este denaturata!

O alimentatie variata si echilibrata iti aduce sanatate dar si economie in buget. Este un mit acela ca o dieta este costisitoare. Si mai mult, dietele primite de la nutritionist nu sunt atat de drastice ca si cele pe care le citesti pe internet si asta pentru ca au trei mese pe zi si cu siguranta iti permit si gustari intre mese.

Chiar daca dietele din reviste ne promit sa slabim rapid kilograme bune, nu ne spun ca in urma unei diete drastice, organismul nostru poate ramane cu carente de tot felul, putem sa ne ingrasam la loc daca nu chiar mai mult.

Concluzia este una singura: asa cum mergem la doctor cand avem o problema, trebuie sa mergem la nutritionist atunci cand avem o problema legata de greutate sau nutritie.

Va stau intotdeauna la dispozitie cu sfaturi si informatii despre nutritie. Daca aveti nevoie de un program personalizat, sunt la un telefon distanta. Si ca intotdeauna, nu uitati – sanatatea se invata!

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *