Efortul fizic in viata omului modern

Omul modern se afla intr-o continua lupta cu sedentarismul si kilogramele in plus. De multe ori, cauza acestei situatii este lipsa timpului pentru mers la sala de sport sau pentru miscare in aer liber. Nu avem timp!

Ieri am avut o discutie cu o doamna care imi spunea ca nu isi permite luxul de a merge la un studio/sala sa faca miscare, programul fiind foarte incarcat si o sa treaca multa vreme pana cand situatia se va schimba. Situatia se va schimba, cu siguranta, dar nu in favoarea doamnei respective. In acel moment mi-am amintit de un citat foarte drag mie, al lui Octavian Paler , din Interviu cu Dumnezeu, cand vorbea despre oameni: „isi pierd sanatatea pentru a face bani…iar apoi pierd banii pentru a-si recapata sanatatea”.

In ultimul secol  evolutia cu care am fost „binecuvantati” a venit la pachet si cu dezavantaje. Unul dintre aceste este chiar toxicitatea din alimente si mediu. Corpul nostru nu a reusit sa se adapteze la fel de repede la aceste modificari, desi trilioane de celule „lucreaza” in fiecare secunda la acest proces de eliminare a toxinelor. Pentru a creste acest proces , pe langa o alimentatie echilibrata avem NEVOIE de miscare. Efortul fizic creste rata metabolismului, ceea ce inseamna ca functiile organelor interne cresc , deci si posibilitatea de a elimina toxinele din organism mai repede. De asemenea creste si rata de conversie tesut adipos/energie consumata , in cazul in care urmarim si o scadere in greutate.

Cand reusim sa stabilim un echilibru intre alimentatie, odihna si miscare astfel incat sa nu fie nici prea mult nici prea putin, ne oferim cel mai frumos si pretios dar, SANATATEA.

Efortul fizic nu este un lux, este o necesitate.

citat doina viata este miscare

Nu trebuie sa ai un antrenor personal, ci o voce in interiorul tau care sa iti repete: niciodata sa nu te opreşti!

In viata ai multe obstacole. Nu deveni unul pentru tine insuti.

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *