Fulgi de ovăz cu lapte de migdale și fructe de pădure

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Este cea care ne activează metabolismul, ne energizează și ne poate oferi o stare buna pe tot parcursul activităților noastre. Așa că vom miza pe un mic dejun sănătos, gustos si sățios.

Ingrediente:
– fulgi de ovăz (50 grame)
– lapte de migdale (150-200 ml)
– fructe de pădure congelate (100 grame, se pot folosi și proaspete)

Mod de preparare:
Putem să ne pregătim micul dejun chiar de seara, dacă avem un recipient ușor de izolat (o caserolă sau un borcan). Ingredientele se amestecă în recipient și se lasă la frigider, peste noapte. Fulgii de ovăz se vor hidrata cu ajutorul laptelui de migdale (putem folosi și lapte de soia sau chiar de orez, pentru un aport mai mare de carbohidrați), iar aroma fructelor congelate va pătrunde în întregul preparat. Putem adăuga, de asemenea, o lingurița de miere (pentru gust), scorțișoară sau câteva migdale mărunțite.

Dimineața, îl putem consuma ca atare sau îl putem transforma într-un shake mai gros, la blender. Obținem, așadar, un mic dejun cu un aport important de carbohidrați complecși, fibre, proteine și antioxidanți. Ne va asigura necesarul energetic pentru un început de zi bun și pentru a ne desfășura activitățile cu succes.

Poftă bună!

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *