Pentru ca mi-ati cerut o noua reteta, este timpul pentru o noua healthy food challenge! De data asta va provoc la o reteta asiatica, sanatoasa si delicioasa – orez asiatic cu vita. Mmmm, o bunatate!
Ingrediente:
250 g orez combinat ( brun si negru)
200 g carne de vita
ciuperci „urechi de lemn”
un morcov
ardei gras
o telina mica
un catel de usturoi
sos de soia
” Urechile de lemn” se hidrateaza 24 de ore inainte de a fi preparate. Orezul se fierbe dupa care se trece pe sub un jet de apa rece. Se fierbe carnea taiata bucati mici. Morcovul, telina si ardeiul se fierb numai 5 minute alaturi de carne. Adaugam si ciupercile (fierte separat si strecurate). La final, se adauga usturoiul, ghimbirul si sosul de soia. Se serveste cu garnitura de orez.
Sfat: in mod normal, orezul se fierbe simplu. Optional, se poate adauga sare si 1-2 linguri de ulei de masline. Pentru un plus de gust, puteti inlocui apa cu supa de legume sau carne. Iar pentru culoare, puteti adauga la fierbere putin sofran.
Abia astept sa vad pozele voastre si sa-mi spuneti cum a fost. Aveti o saptamana la dispozitie sa reproduceti reteta.
Pofta buna! Sau Zhù Nǐhǎo Wèi! 🙂