Toamna se numara caloriile. Si retetele sanatoase!
Pentru ca fetele de la sala au cerut o provocare – lansam incepand de astazi healthy food challenge! In fiecare saptamana vom avea o reteta pe care va trebui sa o faceti si sa ne aratati dovada. Saptamana aceasta avem salata de pui cu quinoa. Aveti 7 zile 🙂
Quinoa contine cantitati bogate de proteine, fibre si antioxidanti fiind recomandata pentru o alimentatie sanatoasa si echilibrata.
Proteinele continute de quinoa sunt comparate cu proteinele animale. O cana de boabe gatite ne ofera 8 g de proteina , ceea ce permite refacerea si intretinerea musculaturii.
Pe langa proteine quinoa mai contine: fier, calciu , potasiu, magneziu, zinc , cupru , fosfor, seleniu, vitamina E si alte substante benefice organismului.
Salata de pui cu quinoa
Ingrediente (4 portii)
250 g quinoa
25 g unt
1 ardei iute tocat fin
o ceapa rosie taiata fin
doi morcovi tocati fin
250 g rosii
150 g masline kalamata, fara samburi
fileuri dintr-un piept de pui
2 linguri de ulei de masline extra virgin
1 catel de usturoi zdobit
zeama de la jumatate de lamaie sare si piper dupa gust
Quinoa se fierbe (citeste pe ambalaj) dupa care se trece pe sub un jet de apa rece. Usturoiul si untul se amesteca . Fileurile de piept de pui se ung cu unt si se pun pe gratar 3-4 minute pe fiecare parte. Rosiile , ceapa, morcovii , maslinele se amesteca cu quinoa intr-un bol peste care punem uleiul de masline , sare si piper dupa gust. Ornam cu fileurile de pui . Dupa gust punem zeama de lamaie.
Pofta buna!
P.S. O toamna delicioasa tuturor 🙂