Hummus de avocado

Acest hummus de avocado este o combinatie irezistibila intre renumitul guacamole si clasicul humus cu naut. Este delicios si de post.

Sfat: cand cumparati avocado, testati-l apasand pulpa cu mana. Daca este foarte tare, atunci sigur va fi si fibros inauntru. De asemenea, alegeti un avocado mai inchis la culoare fiindca acela este mai copt.  

reteta humus avocado doina iosifIngrediente

  • 1 cana naut fiert
  • 2 bucati avocado coapte
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 lingura tahini
  • 3 linguri suc proaspat lime
  • 1 catel de usturoi
  • Sare si piper
  • 1/8 lingura chimen
  • 1 – 2 linguri coriandru tocat
  • fulgi de ardei rosu uscat pentru topping

Amestecati nautul, uleiul de masline, tahini, sucul de lime si usturoiul intr-un mixer, aprox. 2 minute, pana cand obtineti o pasta. Adaugati sare si piper dupa gust, adaugati chimen si avocado si amestecati inca 1-2 minute, pana cand pasta este cremoasa.

Stropiti cu putin ulei de masline si daca doriti presarati coriandru si fulgi de ardei rosu. Se serveste cu chipsuri de tortilla.

Hummus cu avocado este o alegere foarte sanatoasa si foarte gustoasa, eleganta si aspectuasa pentru masa de Paste.

Pofta buna!

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Twitter
LinkedIn