Rețetă de înghețată de nuci cu mere
Oprește-te din ce faci și ia o porție de înghețată. Acum!
Ingrediente pentru 4 porții:
- 3 gălbenușuri
- 1 ou
- 2-3 linguri de miere
- 1/4 l frișcă lichidă
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 150 g nuci măcinate
- 1 lingură cacao
- o linguriță de scorțișoară
- 2 mere
- 125 ml apă
- jumătate de baton de scorțișoară
- 2 linguri sirop de agave sau de fructoza
- 1/4 linguriță coajă rasă de lămâie
- 8 linguri coniac
Mod de preparare: Se așează două cratițe una într-alta, pentru bain-marie, iar în cea de jos se dă apă în fiert, la foc puternic. Se reduce focul, iar în cea de sus se amestecă gălbenușurile cu miere. Se lasă apoi să se răcească puțin. Se bate frișca cu zahărul vanilat, dar nu foarte tare și, împreună cu nucile, cacao și scorțișoara, se adaugă la compoziția de gălbenuș. Se dă la congelator și se lasă să înghețe 12-15 minute, după care se scoate și se amestecă foarte bine. Se ține iar congelator pentru 1 1/2-2 ore. Între timp, se curăță merele, se îndepărtează cotorul și se taie rondele. Apa, împreună cu batonul de scorțișoară, siropul de agave și coaja de lămâie, se dau în fiert, apoi se adaugă merele 3 minute, până se pătrund. Se așează rondelele de măr fierte pe 4 farfurii, în formă de evantai (ca să ne încânte privirea). Alături se pune câte o cupă (sau două) de înghețată și se toarnă câte 2 linguri de coniac peste mere. Se servește imediat.
Dacă ți-a plăcut rețeta de înghețată de nuci cu mere atunci trimite-i și unui prieten care s-ar bucura de ea.