E timpul pentru o rețetă nouă!
În caz că vă place broccoli şi vreţi să încercaţi un mod de preparare mai deosebit, vă propun o reţetă de lasagna cu brocoli şi brânză de capră. E un deliciu absolut!
Ingrediente pentru 4 -6 persoane:
2 căpățâni broccoli
1 ceapă
1 cățel de usturoi
3 linguri de făină
500 ml lapte
nucșoară
200 G brânză de capră
300-400 g foi de Lazagna
sucul de la o lămâie
30 g parmezan
ulei de măsline, unt
sare și piper după gust.
Broccoli se fierbe aproximativ 5 minute în apă cu sare. Se taie apoi în bucăți mici. Ceapa și usturoiul se curăță și se toaca mărunt și se călesc într-o tigaie cu puțin ulei de măsline. Se adaugă broccoli fiert și se călesc aproximativ 2 minute.
Se condimentează cu suc de lămâie, sare și piper și se pune deoparte. Pentru sosul Bechamel se topesc 20-30 g unt kntr-o tigaie, se presară faina și se steaua. Se adaugă laptele, se amesteca și se fierbe la o temperatură medie. Se lasă să fiarbă un minut apoi se da deoparte. Se condimenteaza cu sare, piper și nucșoară, după gust.
Brânza de capră se taie în cuburi mici. Se unge tava cu unt. Se așează o foaie de lazagna în tavă, pe care se va pune broccoli si cubulete de brânză. Se adaugă deasupra 5-6 linguri de sos Bechamel, astfel încât compoziția sa fie bine acoperita. Dacă exista prea puțin sos Bechamel atunici se poate utiliza și lapte. Se așează deasupra o noua foaie de lasagna pe care se pun ingredientele, și se continua tot așa pana ce compoziția se termina. La final se adaugă sos Bechamel și cuburi de brânză.
Ultimul strat se va presărat parmezan care îi va conferi preparatului o crusta maronie, apetisantă. Se introduce în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C și se ține aproximativ 30 minute pa a ce preparatul, capata culoare aurie. Se taie în bucăți și se servește imediat. Eventual se poate combina cu salata de roșii.
Poftă buna de sănătate!