Pilates Mat vs. Pilates Reformer

Pilates a devenit unul dintre cele mai populare antrenamente de fitness pentru tonifierea, sculptarea și prelungirea corpului într-un mod sigur și eficient, îmbunătățind în același timp flexibilitatea și concentrarea, reducând nivelurile de stres și reabilitând corpul în caz de accidentare.

Există 2 tipuri de Pilates pe care le puteți practica, care sunt cele mai frecvente: pilates pe saltea sau pilates reformer. În timp ce principiul din spatele ambelor este același, metodologia este foarte diferită, deoarece prima se practică pe o saltea, iar cea de-a doua se practică pe aparate specializate. De obicei, veți găsi pilates pe o saltea în majoritatea sălilor de sport, în timp ce pilates reformer se găsește în studiourile specializate de pilates. Din acest motiv, pilates mat este, de obicei, ceea ce majoritatea oamenilor cunosc, dar astăzi vom analiza diferența dintre cele două și beneficiile pe care le oferă ambele.

Pilates mat:

După cum arată și numele, acest tip de pilates se practică pe o saltea cu alte echipamente, cum ar fi gantere, bile, benzi elastice și inele de exerciții, pentru a tonifica diferite zone ale corpului. Practica se bazează pe exerciții lente și conștiente care necesită control asupra respirației. Acest tip de pilates poate varia în niveluri, cu toate acestea, tinde să fie o opțiune mai ușoară pentru majoritatea oamenilor. Există circa 40 exerciții diferite pentru saltea care lucrează spatele, abdomenul și părțile laterale ale trunchiului.

„După 10 ședințe vei simți diferența. După 20 de ședințe vei vedea diferența. Iar după 30 de ședințe, vei avea un corp cu totul nou!” – iată o promisiune făcută de Josef Pilates.

Pilates Mat vs. Pilates Reformer

Pilates reformer:

Acest tip de pilates este practicat pe aparate speciale, care oferă o gamă largă de opțiuni atunci când vine vorba de exerciții. Pilates reformer este foarte eficient la tonifierea și la prelungirea mușchilor, obținând acea siluetă slabă de „balerină” pe care o doresc multe femei. Poate fi o opțiune mai dificilă, cu toate acestea, puteți simți rezultatele mai repede decât cu pilates mat.

✔ Crește forța musculară
✔ Coordonare și elasticitate
✔ Echilibru static și dinamic
✔ Corectare postură și grație
✔ Dispariția sau atenuarea durerilor de spate
✔ Abdomen plat și spate puternic
✔ Fese și coapse tonifiate
✔ Flexibilitate și control asupra corpului
✔ Stare de bine

Pilates Mat vs. Pilates Reformer

Indiferent de metodologie, ambele forme de pilates sunt foarte benefice pentru sănătatea fizică și vă ajută să vă atingeți obiectivele de fitness. În funcție de ce nivel ești și ce tip de pilates este cel mai atractiv pentru tine, poți alege unul sau altul.

La Studio Pilates Doina Iosif vă oferim ambele opțiuni, pe care le puteți practica în acelasi timp sau pe rând, pentru a vă menține în formă!

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *