Primul eveniment de nutritie, cosmetica naturista si sanatate intima!

“Daca va fi sa doresti sa fii fericit, doreste-ti in fiecare zi” – Pablo Neruda

Pentru ca data trecuta spuneam ca starea fizica buna este prima cerinta a fericirii, am inceput seria evenimentelor sub egida „Sanatatea inseamna fericire” , in parteneriat cu Camara Greceasca & Libraria Bizantina. Multumim in primul rand gazdei noastre – Libraria Bizantina. Este un loc plin de incarcatura sufleteasca iar motto-ul acestui loc spune mai multe despre el decat as putea spune eu: “Atat iubesti, cat daruiesti”

Ei bine…saptamana trecuta am dat startul unor evenimente lunare (mai putin luna august cand toti luam o bine meritata vacanta) cu si despre sanatate, ca element principal si de baza al fericirii. In fiecare luna vom invita diversi specialisti din domenii conexe sanatatii, pentru ca… sanatatea se invata! Iar fericirea este un stil de viata. Cel mai sanatos, as spune eu!

De unde a pornit idea acestor evenimente? As vrea sa va reamintesc cateva randuri ale regretatului Octavian Paler si al sau Paradox al vremurilor noastre.

Cheltuim mai mult, dar avem mai putin,
cumparam mai mult, dar ne bucuram mai putin.
Avem case mai mari, dar familii mai mici,
Avem mai multe accesorii, dar mai putin timp.
avem mai multe functii, dar mai putina minte,
mai multe cunostinte, dar mai putina judecata.
mai multi experti si totusi mai multe probleme,
mai multa medicina, dar mai putina sanatate.

Si totusi – sanatatea se invata! Si pentru asta, la primul eveniment am invitat niste doamne absolut speciale care au vorbit invitatilor despre nutritie, cosmetica naturista si sanatate intima. Tema centrala a evenimentului a fost “fructele oleaginoase”. Camara Greceasca ne-a pus la dispozitie migdale si fistic pentru degustare. Si nu in ultimul rand ulei de masline – aurul lichid sau secretul Cleopatrei.

Din punct de vedere al nutritiei am vorbit despre fructele oleaginoase – miracol pentru sanatate. Invitatii au primit un material cu multe retete care contin fructe oleagionase, din care am extras unul singur si pentru voi. Sa imi spuneti cum a fost!

Migdalele sunt originare din sud-vestul Asiei. Migdala nu contine carbohidrati si de aceea este recomandata persoanelor care sufera de diabet sau care doresc o dieta cu putini carbohidrati. Sunt foarte bogate in vitamina E si in grasimi monosaturate. Migdalele contin vitaminele A si E, si un continut bogat in potasiu, fosfor, calciu si magneziu. 24 de samburi contin aproximativ 6 g de proteine si 3,35 g de fibre.

Lapte de migdale –  200 g migdale / 10 curmale / 1,5 l apa

Blendati bine dupa care strecurati. Laptele obtinut poate fi tinut la frigider 2-3 zile si este un lapte de migdale raw. Daca vreti sa tina mai multi il fierbeti, dar nu mai este raw. Enjoy 🙂

Seara a continuat cu Maria Mihaiu, trainer cosmetica naturista, care ne-a vorbit despre virtutile uleiului de migdale sau “Darul lui Dumnezeu” cum se numeste migdalul in ebraica veche. Am mirosit un parfum natural extraordinar si am invatat sa ne demachiem sanatos! Multumim pentru prezenta si demonstratii, Maria!

Ultima dar nu cea din urma a fost Vania Limban, consultant Centrul de Sanatate Intima, care ne-a confirmat ca santatea intima ar trebui sa fie parte a stilului de viata zilnic al oricarei femei. Multumim si tie, Vania pentru campania de informare continua asupra sanatatii intime!

nutritie cosmetica si sanatate intima. primul eveniment marca sanatatea inseamna fericire
imagini speakeri si parteneri eveniment

Puteti vedea mai multe fotografii de la prezentarile celor trei doamne AICI si pentru asta trebuie sa-i multumim lui Nicolae Ivan & 438 Playhouse.

Inainte sa trecem la mult asteptata degustare a uleiului de masline de la Camara Greceasca, l-am ascultat pe Mihalis Halikias care ne-a invatat sa distingem uleiul extra virgin de cel virgin sau clasic. Si mai ales, sa invatam sa cumparam sanatos! Am avut si cadouri pentru fiecare participant: o sedinta gratuita de Pilates si prin tragere la sorti o sedinta de nutritie la cabinetul de nutritie Doina Iosif, vouchere pentru Cursurile de Cosmetica Naturista si workshop-ul „Relaxare si Anti-stress prin Aromoterapie” de la Maria Mihaiu si Vouchere Cadou Masaj de la Vania Limban si Centrul de Sanatate Intima.

Toata povestea evenimentului a fost surprinsa in imagini si de Alexandra Dragomir si va invit sa o cititi cu privirea AICI.

Multumim tuturor pentru participare, deschidere si sustinere. Din feedback-urile voastre am inteles ca vrem sa invatam sa traim sanatosi si fericiti si pentru asta vom continua cu aceste evenimente din toamna. A fost o seara in care ne-am adus aminte ca AVEM TIMP.

Osho spunea ca “Omul moare la 30 de ani si este ingropat pe la 70 de ani”. Haideti sa ne incapatanam sa-l contrazicem si sa incepem sa traim la 30 de ani!

Pe data viitoare 🙂

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *