Sa stresam…stresul!

Ritmul de munca din zilele noastre, lipsa odihnei, lipsa sportului si tendinta spre o dieta haotica si nesanatoasa fac ca toate mecanismele naturale de lupta in fata stresului sa nu mai functioneze. Ce e de facut?

Sa stresam….stresul!

exercitii fizice impotriva stresului

Daca ramai nemiscat in fata unui birou sau intr-o masina, trebuind sa faci fata unei situatii tensionate, substantele chimice caracteristice stresului raman in sange. Din cauza acestui lucru, durerile de cap si anxietatea nu intazie sa apara.

S-a descoperit ca miscarea reduce anxietatea cu 20%, fiind mai sigura decat majoritatea medicamentelor, care au efecte secundare. Durata ideala de exercitiu fizic este de 30 de minute.

Activitatea fizica ne ofera numeroase beneficii dar voi enumera numai cateva:

– reducerea trigliceridelor

– reducerea LDL – colesterol rau

– cresterea HDL -colesterol bun

– pierderea in greutate

– reducerea rezistentei la insulina

– reducerea tensiunii arteriale

– reducerea depresiei si anxietatii.

Activitatea fizica constanta stimuleaza metabolismul bazal si este foarte eficient si in producerea de  serotonina si endorfina. Activati producerea acestor antidepresive naturale. Serotonina si endorfina sunt substante care mentin buna dispozitie. Profitati de orice ocazie si cautati acele activitati care va ajuta sa va destindeti organismul. Aceste activitati sunt diferite de la o persoana la alta. Poate sa fie vorba de sport , masaj, meditatie, muzica sau pictura. Cea mai buna modalitate de destindere este aceea care ne face sa ne simtim bine si ne permite sa evadam, sa uitam de griji.

Important este sa obtinem senzatia de relaxare  profunda care ajuta la reducerea riscului de manifestare a stresului cronic.

Exercitiul fizic este o eliberare. Va oboseste in sensul bun al cuvantului, reduce tensiunea musculara si ofera sansa unui somn de calitate. Va invit asadar la urmatoarea ora de antrenament si va urez de pe acum „somn linistit”.

Pe curand 🙂

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *