Pilates pentru afecțiuni lombare

Diagnosticul de hernie lombară nu înseamnă că nu mai poți face deloc mișcare. Dimpotrivă! Înseamnă că trebuie să faci sport regulat pentru a-ți întări musculatura abdominală și a spatelui, care va sustine astfel mai bine coloana vertebrală și îți va diminua disconfortul și durerea asociată.

Pilates este, de asemenea, o modalitate fantastică de a te recupera după o accidentare a spatelui sau de a evita o nouă accidentare, fiind eficient în mărirea rezistenței și a forței musculare, a flexibilității și a echilibrului postural.

Durerile lombare pot avea un impact semnificativ asupra calității vieții unei persoane. Aceste afecțiuni pot fi cauzate de o varietate de factori, inclusiv postura incorectă, slăbiciunea musculară și stresul cronic.

Pilates, o formă de exercițiu care se concentrează pe dezvoltarea forței centrale și a flexibilității, s-a dovedit a fi o abordare terapeutică eficace pentru persoanele care suferă de dureri lombare.

Exercițiile Pilates sunt, de asemenea, adaptabile nevoilor individuale, ceea ce le face potrivite pentru persoanele cu afecțiuni lombare. Instructorii noștri pot crea un program personalizat care să țină cont de nivelul de fitness, mobilitatea și nevoile specifice ale fiecărei persoane.

în această clasă ne vom focusa pe executarea lentă și controlată a exercițiilor, vom lucra mult șoldurile, abdomenul și pătratul lombar, adăugând și niște stretching pentru a detensiona și a crea spațiu între vertebre.

imagine pilates pentru afectiuni lombare