Studiul China. Despre nutritie si boli.

Pentru ca am anuntat in postul anterior ca avem un concurs in care puteti castiga o carte care va poate schimba viata si pentru ca premiul a intrat deja in posesia castigatoarei, m-am gandit sa va spun cateva ceva despre Studiul China – una din cele mai citite si controversate carti de nutritie de pana acum.

Studiul China Cel mai complet studiu asupra nutritiei doina iosif concurs

Desi foarte putin cunoscuta de publicul larg, cartea „Studiul China” este apreciata drept cea mai completa cercetare medicala intreprinsa pana acum in lume, ce demonstreaza legatura directa intre cancer si alimentatie.

Zhou EnLai, primul ministru al Republicii Populare Chineze, a fost spitalizat in 1974, pentru un cancer al vezicii urinare, o boala cumplita, care i-a produs multa suferinta. Inainte de a muri, premierul Chinei a ordonat sa se faca un studiu national despre cancer, boala care inca nu era bine inteleasa.

La acest studiu urias au muncit 650.000 de lucratori sanitari, iar ceea ce a rezultat a fost un grandios atlas color, ce arata diferentiat zonele in care cancerul era frecvent intalnit, de zonele unde era aproape inexistent.

Devenise interesant de stiut ce se petrecea in casele oamenilor din China rurala, ce mananca, cum traiesc, ce este in sangele si urina lor.

Concluziile la care s-a ajuns au zguduit din temelii cercetarea medicala din domeniul nutritiei. In zonele in care cancerul era cel mai putin intalnit, se consumau foarte putine alimente de origine animala (mai mult fibre, cereale si proteine vegetale) in comparatie cu zonele unde incidenta cancerului era ridicata si unde consumul de grasimi era, si el, debordant. Concluzia a fost clara: dezvoltarea tumorilor canceroase este milimetric legata de cantitatea de alimente de origine animala pe care le consumam.

Si mai exista o corelatie importanta: de la sfarsitul secolului al XIX-lea, din zorii revolutiei industriale, omenirea a inceput sa consume mai multa carne si produse lactate (35-40% din aportul caloric).

Prin urmare, cancerul ar putea fi controlat prin reducerea aportului de proteine animale (carne, lapte, oua, grasimi), care il fac sa avanseze, si crescand aportul de alimente anti-promotoare ale cancerului (legume si fructe).

„Atât de multe cărţi de sănătate conţin sfaturi contradictorii, însă majoritatea au un lucru în comun planul de a vinde ceva. Singurul plan al Dr. Campbell şi al fiului său Tom este adevărul. Studiul China se bazează pe cercetări ştiinţifice absolute, nu pe speculaţii de tip Zone, Atkins, SugarBusters şi alte mode actuale. Dr. Campbell ne expune întreaga sa activitate de cercet are întro manieră accesibilă, captivantă. Citiţi această carte şi veţi şti de ce.”

Va las pe voi sa trageti concluziile proprii citind aceasta carte. Ca intotdeauna, eu inchei prin a va spune ca sanatatea se invata. Trebuie doar sa ne educam corpul si mintea.

Lectura placuta!

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Twitter
LinkedIn