Supa de rosii cu busuioc.

Iata o reteta delicioasa – supa de rosii cu busuioc

Stiati ca rosiile gatite scad riscul aparitiei osteoporozei, dar si al anumitor tipuri de cancer? Descoperirea apartine cercetatorilor americani de la Centrul National de Nutritie din Illinois. Ei spun ca, în momentul in care sunt gatite, rosiile elibereaza cantitati mai mari de licopen, care este eficient impotriva cancerului de prostata si de plamâni.

Tot licopenul previne si aparitia osteoporozei, caci este un „intaritor” pentru oase. Si pentru ca mi-ati cerut reteta pe facebook, v-o ofer cu drag. Aveti nevoie doar de cateva ingrediente pentru a face supa de rosii cu busuioc:

  • 5-6 rosii
  • 2 ardei
  • 0 ceapa
  • o radacina patrunjel
  • 2 morcovi
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare dupa gust

Rosiile, spalate si taiate jumatati se pun la fiert cu ceapa, patrunjelul si morcovii in 2,5 litri apa. Dupa ce au clocotit 15 minute, se scot rosiile si se paseaza. Se scoate si ceapa care se arunca. In supa rezultata se poate pune taitei, orez sau galuste. Aici timpul de fierbere difera de la un preparat la altul. Inainte de a opri focul, se adauga sarea, uleiul si patrunjel verde sau busuioc.

Putem folosi si suc de rosii (eu folosesc Santal). In acest caz, cantitatea de apa este mai mica.

Pofta buna de sanatate 🙂

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Twitter
LinkedIn