Suplimentele nutritive

Suplimentele nutritive sunt importante atât în viața omului obișnuit, cât și în viața unei persoane sportive. Mai ales a celor care practica sport regulat sau sport de performanță.
Totuși, ele nu trebuie sa reprezinte baza alimentației noastre.

Să facem distincția dintre supliment și aliment.

Alimentul este ceea ce conteaza cel mai mult, este ceea ce trebuie să fie prezent constant în viața noastră. Aici ne referim la mese și gustări. Suplimentul reprezintă un plus, un bonus, necesar însă și acesta. Este o completare pentru alimentație și trebuie privit ca atare. Pentru o persoană cu un stil de viață activ, o persoană care face sport regulat, indiferent că vorbim de performanță sau nu, activitatea sportivă trebuie, evident, susținută atât prin alimentație (evident, una sănătoasă), cât și prin suplimentație.

Suplimentele trebuie alese cu grijă, în funcție de activitate, de carențe, de obiective și de nevoi. Însă nu trebuie să înlocuiasca, din punct de vedere energetic, o gustare, o masă sau conceptul de alimentație sănătoasă.

Să fim conștienți de nevoile noastre, de nevoile organismului nostru, de tipul de activitate și chiar de stilul de viață (muncă, stres, odihna, alte activități și așa mai departe). Spre exemplu, o persoană cu o alimentație bogată în proteină animală poate avea alte nevoi decât o persoană cu o alimentație bogată în carbohidrați (în materie de suplimente nutritive).

Să ne alegem, așadar, suplimentele nutritive cu grijă și cu obiectivitate.

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *