Tinerețe la orice vârstă

În februarie anul acesta, vă amintiți, am lansat Cura biotică, cel de-al doilea supliment creat de mine, iar la eveniment l-am avut ca invitat de onoare pe domnul academician Ovidiu Bojor.  Am fost onorată de prezența domniei sale și copleșită totodată.  Am fost atât de emoționată la acel moment că aproape am uitat de ce mă aflu acolo. Evenimentul a fost reușit sau cel puțin mie personal mi-a plăcut foarte mult.

Nu sunt om de evenimente și rar vorbesc cu ușurință despre mine de teamă să nu creadă cineva că folosesc orice prilej de a ieși în evidență, de a mă lăuda. Tocmai de aceea, evenimentul din februarie mi-a plăcut prin naturalețea cu care s-au desfășurat lucrurile fără să bănuiesc nicio clipă că voi reveni cu un eveniment organizat special pentru părintele fitoterapiei din România, Ovidiu Bojor.

25 mai. Cu vocea ușor gâtuită de emoție și de răceală, anunț deschiderea serii. Tema discuțiilor noastre și subiectul favorit al domnului Bojor (care în comparație cu mine era foarte degajat): Tinerețe la orice vârstă.

Chiar dânsul este cel mai bun exemplu: la 92 de ani este în continuare foarte activ, fiind angajat cu carte de muncă la Institutul de Biotehnologii, refuzând astfel pensia și alegând să rămână tânăr.

academician doctor ovidiu bojor parintele fitoterapiei in romania

Este foarte exigent cu terminologia și preferă să fie numit senior (om în vârstă), nu bătrân și credeți-mă când vă spun că omul acesta emană tinerețe. Ca dovadă, prima expediție româno-nepaleză din istoria alpinismului românesc a fost condusă de domnia sa la vârsta de 70 de ani, când a urcat pe Himalaya până la altitudinea de 6000 de metri.

Tot de domnul profesor academician a fost realizată și cartarea economică și ecologică a resurselor de plante medicinale din România, acesta parcurgând în lanțul carpatic peste 40 000 km, lanț muntos care din fericire pentru noi încă este pur, oferindu-ne astfel plante medicinale de o calitate foarte bună.

Domnul profesor academician ne-a reamintit tuturor că, deși vârsta biologică sau CNP-ul ne spune altceva, tinerețea vine din interior și tocmai despre acest aspect am discutat, despre armonia cu care trebuie să ne înconjurăm, despre credință, despre iubire, despre moderație.

Seara a fost magică și mă așteptam să fie așa datorită oamenilor minunați pe care i-am avut alături și care au răspuns cu drag invitației mele.

Priviți în jurul vostru și observați câte persoane cu mult mai tinere se văd bătrâni și sunt bătrâni pentru că așa se simt. Tinerețea vine din noi, din interior, din felul cum ne respectăm, cum îi respectăm pe ceilalți, cum iubim și cum trăim.

Sănătate și poftă de viață!

Facebook
WhatsApp
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *