Tocănița de ciuperci pleurotus – SO simple and SOOO delicious!
Ingrediente pentru 4 porții:
-
500 g ciuperci pleurotus
-
2-3 cepe verzi
-
1 cățel de usturoi
-
1 lingură ulei de măsline
-
1 lingură unt
-
150 ml smântână
-
1 pahar de vin alb sec (100 ml)
-
sare
-
piper
-
2 fire pătrunjel
Mod de preparare: Ciupercile se taie în bucăți mai mari, ceapa se curăță și se taie în rondele mai subțiri. Usturoiul se curăță și se zdrobește (sau se toacă foarte mărunt). Se înfierbântă uleiul într-o tigaie și se adaugă și untul, apoi se adaugă și ciupercile și se călesc ușor timp de 5 minute, amestecând continuu. Se adaugă ceapa și usturoiul și se mai lasă la călit împreună alte 5 minute. Se adaugă smântâna și vinul, ciupercile se sărează și se piperează după gust și se lasă să fiarbă la foc mic 3 minute. Se spală pătrunjelul, se toacă mărunt și se înglobează. Se servește cu pâine integrală (de preferat cu semințe 🙂 ).
Să aveți poftă!